«Ақмола облысы білім басқармасының Көкшетау қаласы бойынша білім бөлімі Көкшетау қаласының № 7 жалпы орта білім беретін мектебі» коммуналдық мемлекеттік мекемесі.
Коммунальное государственное учреждение «Общеобразовательная школа № 7  города Кокшетау отдела образования по городу Кокшетау управления образования Акмолинской области».

Мониторингтік комиссияның 2025 жылғы 24 қазандағы тексеру актісі

 

2025 жылғы 24 қазаның

мониторинг комиссиясының тексерісі туралы

АКТ

 

Қатысқандар:

Комиссия төрайымы – М.а.мектеп директоры Бабылова С.К.

Комиссия мүшелері:  Абилькасимова А.Ж., ТІ жөніндегі директор орынбасары

                                    Алиева Индира Сериковна, әлеуметтік педагог

                                    Бекпаева Ж.А. мектеп медбикесі

                                    Молдахметова Э.Г., қамкоршылық кеңесінің төрайымы

                                    Нуралина Саягуль Оразовна – аспаз

Тамақ өнімдерінің сапасын бақылау жөніндегі комиссияның міндеттері мыналарды бақылау болып табылады:

- асхана мен буфетте жұмысты ұйымдастыру;

- тағамның сапасы, тасымалдау, жеткізу, түсіру, сақтау шарттары;

- өнімнің жарамдылық мерзімі;

- тағамды дайындау сапасы;

- тағамның балалардың маңызды қоректік заттарға физиологиялық қажеттіліктеріне сәйкестігі;

- тағамдық қызмет көрсету қызметкерлерінің жеке гигиеналық ережелері

Біз, төменде қол қойғандар, 2025 жылдың 24 қыркүйегінде бақылау комиссиясы мектеп асханасының ыстық тамақпен қамтамасыз етілуіне тексеру жүргізгені туралы осы хаттаманы толтырдық.

Мәзір тақтасы келесі  мәзірді де, күнделікті мәзірді де көрсетеді. Бүгін осы мәзірге сәйкес төмендегідей дайындалды:

      

Жұма

 

Шығыс

 

 

 

жас

7-10 жас

жас

11-14 жас

жас

15-18 жас

Нан салма

200

220

250

Кептірілген жеміс компоты

200

200

200

маусымға сәйкес блок/жеміс

120

120

120

Бидай-бидай\бидай наны

30

50

50

 

 

     Қол жууға ыстық және салқын суы бар раковиналар, қол жуу щеткалар және шүберектер) таңбаланады және бөлек (арнайы) бөлмеде сақталады.

Шикізат пен дайын тамақ өнімдерін (ет, құс еті, балық, көкөністер, шөптер, ет, сүт өнімдері, нан және тоқаш өнімдері, аспаздық, ұндық аспаздық, кондитерлік өнімдер) кесу үшін чиптері мен жарықтары жоқ бөлек таңбаланған кесу жабдығы бар.

Жарықтары, жоңқалары, жиектері кесілген, эмальдары деформацияланған немесе эмальдары зақымдалған ыдыстарға рұқсат етілмейді.

Азық-түлік өнімдері мен шикізаты олардың сапасы мен қауіпсіздігін қамтамасыз ету үшін сертификатталады (тез бұзылатын және жартылай фабрикаттарды тексерудің бекітілген журналы жүргізіледі).

Қоймалар мен тоңазытқыш камералары, сөрелер бар.

Азық-түлік өнімдері сөрелерде,арнайы орындарда сақталады. Еденді сақтауға рұқсат етілмейді.

Азық-түлік өнімдерін сақтауға арналған қоймалар температураны, ылғалдылықты және жарық жағдайларын бақылау үшін термометрмен жабдықталған; өнімнің жақындығы тағам өнімдерінің әрбір түріне қолданылатын сақтау стандарттарына сәйкес сақталады.

Мәзір тақтасы ағымдағы және күнделікті мәзірлерді көрсетеді.

Тыйым салынған тағамдар жоқ.

Тамақтану қызметі қызметкерлерінің жұмысқа рұқсатын растайтын жеке медициналық кітапшалары болуы керек (олар жарты жылда бір рет медициналық тексеруден өтеді).

Тамақтану қызметінің қызметкерлері арнайы киіммен (шалбар, қалпақ, аяқ киіммен халат немесе күрте) қамтамасыз етіледі.

1. Ыстық тамақты ұйымдастыру талаптарын қатаң сақтау.

 

Комиссия төрайымы:                             

Комиссия мүшелері:                                Бабылова С.К.

                                                                      Абилькасимова А.Ж

                                                                      Алиева И.С.

                                                                      Бекпаева Ж.А.

                                                                      Молдахметова Э.Г

                                                                      Нуралина С.О.

                                                                     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


СоцСети

Ұйымдар тізімі
Текст