2024 жылғы 22 қазан бракераж комиссииясының тексеру актісі
Қатысқандар:
Комиссия төрайымы – Бабылова С.К., мектеп директорының м.а.;
Бабылова Сауле Кайноллаевна – ОЖ директор орынбасары;
Абилькасимова А.Ж. – ТЖ директор орынбасары;
Комиссия хатшысы – Алиева Индира Сериковна, әлеуметтік педагог;
Нуралина Саягуль Оразовна – аспазшы
Біз төменде қол қойғандар осы актіні 2024 жылғы 22 қазанда азық-түлік сертификаттарының сәйкестігіне, дайын өнімнің бракеражын жүргізуге, азық-түлікті сақтаудың санитарлық-гигиеналық шарттарының сақталуына және балалар үшін дайындалған тағамның мектеп асханасындағы мәзірге сәйкестігіне тексеру жүргізілгені туралы жасадық.
Тексеру кезінде мыналар анықталды:
Сейсенбі |
|
|
Шығу |
Ақ қырыққабат салаты |
60/100 |
Ет котлеттері / Қызыл негізгі тұздық Гарнир: сары маймен қайнатылған макарон |
50/20-100/20 100/150 |
|
|
Жеміс шырыны |
200 |
Қара бидай наны |
20/40 |
2. Шығарылатын өнімнің салмағы нормаға сәйкес келеді: қамырдағы шұжықтар, картоп қосылған пирогтар, пицца, самса.
3. Тамақ дайындау кезінде қызметкерлер бір рет қолданылатын қолғаптарды, алжапқыштарды, шляпаларды пайдаланады.
4. Тамақтанғаннан кейін үстелдер дезинфекция нормаларымен рұқсат етілген санитарлық құралды және тиісті пайыздық арақатынасты пайдаланып шүберекпен сүртіледі.
5. Комиссия қойма үй-жайларына, ыдыс жууға арналған аймаққа, санитарлық аймаққа барды. Қойма үй-жайларында көкөністер қол қойылған себеттерде бөлек сақталады. Сусымалы өнімдер сөрелерде сақталады.
7. Технологиялық жабдықтар (тоңазытқыштар - 2, мұздатқыштар - 2) жарамды күйде. Тоңазытқыш жабдықтың температуралық режимін сақтау бойынша журнал жүргізіледі. Тексеру кезінде тоңазытқыштар мен мұздатқыштарда ет, шұжық, шұжық, ашытқы, Май болды. Азық-түліктің көршілігі байқалады. Барлық азық-түлік өнімдеріне сертификаттар бар. Тез бұзылатын өнімдердің келу журналында жеткізу және сақтау мерзімі белгіленеді. Дайындалған тағамдардың әр партиясынан тәуліктік сынақ бар.
8. Азық-түлік өнімдері мен азық-түлік шикізатын бракераждау жүргізілуде. Тексеру кезінде азық-түліктің сәйкестік сертификаттары бар.
9. Стендте әр күнге арналған перспективалық мәзір мен мәзір ілулі.
10. Стендтегі асханада мектеп директоры бекіткен дайын өнімге баға белгіленді, онда аспаздық бұйымдардың атаулары және олардың құны туралы мәліметтер көрсетіледі.
11. Шығарылатын өнімнің салмағы нормаға сәйкес келеді: картоп пен қырыққабат қосылған пирожныйлар, тағамдар ірімшік, пицца, самса. Пісіру көлемі бірінші ауысымға жеткілікті.
12. Ас блогы қызметкерлерінің сыртқы түрі Санэпид талаптарына сәйкес келеді: шалбар костюм, алжапқыш, калпаки, қолғап.
13.Медицина қызметкері келіп түсетін өнімдердің сапасын, дұрыстығын бақылайды азық-түлік төсеу және дайын тағамды дайындау, ішу режимін сақтау және асхананың үй-жайларын үнемі тазалау және дезинфекциялау. Дайын тағамның сапасын бақылау журналы (бракераж журналы), ас блогы қызметкерлерінің денсаулығы журналы, ас блогының санитарлық жағдайы және жалпы тазалау журналы жүргізіледі.
Ұсыныстар:
1. Тексеру кезінде оқушыға арналған жеке ыдыста 16 грамм салат жетіспеді. Граммовканы қатаң қадағалаңыз.
2. Тексеру кезінде барлық өнім сертификаттарына ие болыңыз. Сиыр етінің сертификатын жалға алушы 1 сағаттан кейін жіберді.
Комиссия төрайымы: Бабылова С.К.
Комиссия мүшелері: Абилькасимова А.Ж.
Алиева И.С.
Нуралина С.О.